Køling i vinrum

Køling i vinrum - Find hjælp hos Kølemanden

Koeling i vinrum - Et af Koelemandens mange arbejdsomraader.

Køling i vinrum – Vin skal håndteres og opbevares under de bedste forhold for at modnes korrekt og udvikle de enkelte vines kvaliteter i rette tempo – også efter den er kommet på flaske og endt hos dig, og har du så mange flasker, at behovet for et vinrum er opstået – kan Kølemanden  hjælpe med dimensionering og installation af et Daikin klimaanlæg. 

I bund og grund skal du betragte vinrummet som en slags kølerum – Du skal på forhånd tage stilling til nogle ting, før dit vinrum kan blive en realitet og fungere bedst muligt – eksempelvis:

– Er rummet isoleret / lufttæt?

– Er vinrummet udstyret med minimum en dampspærre (vådrumsikret)?.

– Er der vinduer i rummet ?

– Hvilke type flaskestørrelser og evt. vinkasser ønsker du at opbevare?

– Hvilken belysning ønsker du i rummet – og ultimativt hvilken stemning?

Daikin klimaanlæg sikrer driftssikre anlæg, energibesparende, miljørigtige løsninger, intelligente programmeringsteknologier, samt gennemtænkt og smukt design. Vær dog opmærksom på, at der gælder anderledes garantiforpligtigelser.

Daikin er en seriøs spiller på det danske kølemarked med mere end 30 års erfaring, og Daikin anlæg forhandles kun gennem autoriserede kølefirmaer – b.la. Kølemanden.

Gode råd til vinopbevaring

Temperaturen skal være konstant for at opnå de bedste modningsforhold for vinen. Mellem 8 og 12 grader er ideel. Hvis du opbevarer vinen koldere risikerer du, at modningen bremses, hvor højere temperaturer omvendt accelererer den. Du vil i så fald risikere, at din vin bliver dårligere. 

UV-stråling eller bare kraftigt lys sætter gang i vinens iltningsproces. 

Et vinrum er således bedst uden vinduer.

Man kan ikke tale om opbevaring af vin uden også at nævne luftfugtigheden. Det handler her om korkpropperne – er luftfugtigheden for lav risikerer du at korkpropperne tørrer, krymper og ændrer på forseglingen – og dermed åbner op for skade på vinen. 

Luftfugtigheden bør altid ligge mellem 50 og 80 procent. 

Hvis vin opbevares sammen med kraftigt lugtende fødevarer over længere tid, kan det have en effekt på vinen. 

Mange vinkøleskabe er rent faktisk udstyret med et aktivt kulfilter for at rense den luft, der kommer ind.

Selv små vibrationer kan have en indvirkning på vinen – og “styrer” den i en negativ udvikling. Derfor er det vigtigt at sørge for, at den ikke bliver forstyrret for ofte.

Kølemanden udfører også serviceeftersyn på alle slags klimaanlæg og airconditions, der findes i et serverrum. Det foreskriver loven – se mere under siden Serviceeftersyn.

Virksomheden kan også helt slippe for at skulle huske på at bestille serviceeftersynet ved blot at indgå en serviceaftale. Se eventuelt mere under siden Serviceaftale.

Dialogen starter her

Benyt kontaktformularen, så kontakter Michael Møller dig for gratis uforpligtigende rådgivning.

Du er også meget velkommen til at kontakte Michael Møller:

Kølemanden.dk ApS behandler dine personoplysninger for at kunne kontakte dig. 

Læs mere om Kølemanden.dk ApS’ persondatapolitik her. (GDPR